Boekedkuiper.jouwweb.nl
Home » plaats een reactie op de website

plaats een reactie op de website

Reactie plaatsen

Reacties

Willy de Jong
8 jaar geleden

Beste Eddy,

Wat een mooi en knap geschreven,je wordt helemaal meegenomen en als je leest voel je de emoties en het verdriet, heel dichtbij.
Ik hoop dat veel mensen je boek zullen lezen,je kunt er heel trots op zijn,

Groetjes Willy de Jong

Nicole
8 jaar geleden

Hallo, ook ik heb een dochtertje dat is overleden tis een heel ander verhaal dan het verhaal van Eveline maar dat maakt het verdriet er niet minder om ... het gaat bij ons om een ongeboren kindje ... een wens een verlangen ... en opeens is dat weg ... mensen vragen na het overlijden vaak of je het al een plekje hebt gegeven of ... heb je het al verwerkt ... Het zijn van die standaard vragen maar ze kloppen niet ... NEE ik heb Nikkie* nog geen plekje gegeven want zij was geen meubelstuk dat je een plekje geeft en NEE ik heb het ook nog niet verwerkt ... want zij was geen bloem die je in een bloemstuk verwerkt ... zij was ons KIND een levend iets van vlees en bloed. En het overlijden van je kind kan je niet verwerken en je kan het geen plekje geven ROUW verwerk je niet ... Met rouw moet je leren leven je hele leven lang ... Nikkie* heeft wel een plekje een plekje in mijn hart en dichterbij kan een kindje niet komen. Het is zwaar ... het verdriet wordt minder maar het gemis wordt elke dag groter ... Waarom is het zo zwaar???

Als je ouders overlijden dan neem je afscheidt van je verleden.

Als je partner overlijdt dan neem je afscheidt van het heden.

Maar als je kind overlijdt dan neem je afscheidt van een toekomst die je nooit zal mee maken ...

Daarom is het zo zwaar en zo oneerlijk ...

Maar onze Nikkie* is dan wel uit ons oog maar ze zit voor altijd in ons hart,

lfs. Nicole

PS: Ik heb je boek nog niet gelezen maar ik weet wel welk verdriet jullie als ouders mee maken.

Marlies van de Brug
8 jaar geleden

Beste Ed,

Ik heb diep respect voor het verwoorden van je gevoelens. Ik hoop dat het bijdraagt aan de verwerking.

Ik vind dat er een logische opbouw in het boek zit. Het is op een prettige en begrijpelijke taal beschreven. Ik vind het ook een pre dat je de procesgang zo duidelijk hebt verwoord. Ik zie dat je daar veel tijd hebt ingestoken qua infomatie winning.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik redelijk veel heb gevolgd omtrent dit ongeluk. Ik heb alleen nooit de uitspraak gelezen, omdat ik die confrontatie niet aan durfde. Ik ben blij dat ik het nu wel gelezen heb, relativeren is alleen een opgave. Wat je zegt in het boek, hoeveel is een mensen leven waard.

Kortom, ik vind het een goed boek. Inhoudelijk sterk, maar helaas waar gebeurd. Ik hoop ook dat mensen hier lering uit trekken.

Met vriendelijke groet,
Marlies

Jacomien
8 jaar geleden

Het boek is zeer indrukwekkend!
Als je begint te lezen is het moeilijk het boek weg te leggen!

Alita
8 jaar geleden

Hey Ed,

Ik vind het echt top van je dat je gevoel op papier hebt kunnen zetten. Ik heb het boek gelijk besteld, toen je mailde dat hij op de markt was, ik heb hem ook al binnen.
Maar heb me er nog niet toe kunnen zetten om hem te gaan lezen, durf het nog niet echt aan. Maar zodra ik hem gelezen heb, plaats ik een reactie.

Groetjes, Alita